Sommerferielangtur til Dalslands Kanal i Sverige

Sommerferielangtur til Dalslands Kanal i Sverige

 

Gennem et samarbejde med HEI Rosport (Egå Roklub) bliver det igen til sommer muligt at komme på en uges sommerferielangtur. Denne gang bliver det i Dalslands Kanal i Sverige.  Dalslands Kanal forbinder ca. 240 km. sejlbare søer i Dalsland, nordvest for Gøteborg i området fra Väneren og op til den Norske grænse. En af de søer vi kommer til at ro på ligger på grænsen til Norge så vi kommer også til Norge.

Turene får udgangspunkt på campingpladsen Elovsbyns camping i byen Lennartsfors.

ASR har 3 stk. 2års inriggere til rådighed i både uge 28 og i uge 29. Der bliver lavet 2 forskellige ture.  

1. tur uge 28: Ankomst Lennartsfors lørdag den 5. juli og hjemkomst Aarhus søndag den 13. juli, evt. sent lørdag aften den. 12. i alt 7 ro-dage.

2. tur uge 29: Ankomst Lennartsfors lørdag den 12. juli og hjemkomst Aarhus søndag den 19. juli, evt. sent lørdag aften den 18. i alt 7 ro-dage.

Det er endnu ikke fastlagt hvilken rute vi roer. Det ligger dog fast, at det bliver en rundtur med forskellige overnatningssteder i telt og mange af stederne vil det være på naturlejerpladser eller en egnet plads hvor vi benytter os af den svenske allemandsret. Forvent daglige rodistancer på ca. 35 km, dog kan det være lidt længere enkelte dage. Der vil være en råskitse til ruten inden vi tager af sted, men ruten vil blive justeret undervejs i forhold til vejr og vind. Det forventes at alle tager del i planlægningen af turen.

Forventet pris ca. kr. 2500 alt inklusiv, prisen vil svinge afhængig af om vi nogle nætter overnatter på campingpladser.  

Tilmeldingslisten vil blive hængt op på opslagstavlen i klubben torsdag den 13. februar kl. 19.00 Tilmelding efter først-til-mølle-princippet.

Er der spørgsmål kontakt Langturschef Per Lousdal 23728475.

MVH Langtursudvalget

Udgivet i Forside.

Nicolaj