Guideline til hensigtsmæssig færdsel nær kapasejladsområderne på Aarhus Bugten under VM 2. – 12. august

VM ledelsen har nu udarbejdet nedenstående og vedlagte guideline til hensigtsmæssig færdsel nær kapasejladsområderne på Aarhus Bugten under VM 2. – 12. august

 

De ligger også på VM 2018’s hjemmeside:

https://www.aarhus2018.dk/guidelines/ (DK)

https://www.aarhus2018.com/guide/ (UK)

 

VM ledelsen opfordrer til, at I sætter teksten og/eller linket på jeres hjemmesider – eller sender den direkte ud til jeres medlemmer, så alle de foreningstilknyttede maritime udøvere på havnen kan få informationerne.

 

_____________________________________________________________________

 

Guideline til hensigtsmæssig færdsel nær kapasejladsområderne på Aarhus Bugten under VM 2. – 12. august:

 

Der er lagt op til en kæmpe maritim fest, når VM i sejlsport om få uger afvikles på Aarhus Bugten og på Aarhus Ø. Op mod 1000 joller vil dyste på kapsejladsområderne, fulgt af deres trænerbåde – og slagets gang kan følges via live tv-produktion i store dele af verden. Det bliver en fest! -men der er ingen tvivl om, at VM fylder godt på bugten.

 

Forhåbentligt kommer mange til at følge sejladserne – og hvis du ønsker at se verdensklassesejladser helt live fra din egen båd, er du meget velkommen. Derfor har vi udarbejdet gode råd, der forhåbentligt gør, at alle får en god oplevelse uanset om du er tilskuer eller du blot ønsker at passere områderne:

 

 

  1. Der kapsejles hovedsageligt mellem kl. 12 og 17 i perioden 2-12. august, og det er her du skal udvise opmærksomhed.

 

  1. De enkelte kapsejladsområder fylder cirka 1 sømil og kendetegnes ved, at bådene er ens og at de fleste mærker har samme farve. Undgå at sejle mellem bådene og bøjerne, og hold en afstand på mindst 300 meter.

 

  1. Der er en del RIBs omkring kapsejladsområderne, som er direkte relateret til sejladserne. Disse både afvikler sejladserne, supporterer sejlerne, dømmer sejladserne eller laver mediedækning – og er derfor meget tæt på sejlerne. Så tæt på skal du ikke: hold en afstand til disse både på mindst 100 meter. Der vil i nærheden af kapsejladsområderne være politi- og marshallbåde – som kan finde på at kontakte dig. De har et overblik over, hvor og hvornår der kapsejles. Så følg deres anvisninger.

 

  1. Ved indsejlingen til Aarhus Lystbådehavn søsættes en stor del af jollerne – primært sidst på formiddagen. Når dette foregår, vil havnehullet være massivt fyldt op, men det er et flot syn. Så nyd synet og hav 20 minutters tålmodighed – så er de væk.

 

  1. En stor del af jollerne ligger i Aarhus Havn (den kommercielle havn). Her er udelukkende adgang for afviklingsfartøjer samt de respektive sejlere.

 

  1. Nacra-katamaranerne og kitesurferne sejler med stor hastighed – og deres manøvrer kan være sværere at forudse. Her bør udvises ekstra forsigtighed og afstand.

 

  1. Nyd synet – og brug din sunde fornuft.

 

https://www.aarhus2018.dk/wp-content/uploads/2018/06/swc_vm_program_dk_05.pdf finder du program for den maritime festival som afholdes i forbindelse med VM sejladserne. Programmet indeholder bl.a. oversigt over de forskellige baneområder samt en foreløbig oversigt over hvornår og på hvilke baner de enkelte bådtyper sejler.

Udgivet i Forside.

Eske Christiansen